Brahmi: klíčové informace

Bakopa drobnolistá (latinsky Bacopa monnieri, čeleď jitrocelovité - Plantaginaceae, obecně nazývaná brahmí) je rostlina, která vytváří nízký, nearomatický plazivý keřík s dlouze vejčitými, svěže zelenými, dužnatými listy. Její jméno je odvozeno od hinduistického boha Brahmy.

Slovo Brahmā se v moderním hinduismu používá k označení boha, který společně s Šivou a Višnuem představují hinduistickou božskou trojici. Brahmā bývá přezdíván praotec, protože byl prvním živým tvorem a jako první byl poučen o védském poznání. Ve filozofii védanty slovo Brahma odkazuje na védské mantry a zároveň znamená absolutní univerzální realitu zvanou Brahman.

Terapeutické možnosti Brahmi můžeme s nadsázkou označit jako neomezené. Patří mezi tzv. rostlinná nootropika, která přímo působí na centrální nervový systém a mozek, zlepšují paměť a schopnost soustředění, podporuje kognitivné funkcea napomáhá při léčbě neurodegenerativních poruch. Brahmi potlačuje uvolňování prozánětlivých cytokinů, což jsou molekuly, které stimulují zánětlivou imunitní odpověď. Dále obsahuje aktivní sloučeniny zvané bacosidy, které mají silné antioxidantní účinky, prospěšné pro lidské zdraví, zejména pro zdraví mozku. Neboť bacosidy pomáhají neutralizovat škodlivé molekuly zvané volné radikály, které mohou způsobit poškození buněk.

Brahmi má schopnost vázat těžké kovy, a proto je využíváno k ozdravění zamořených půd.  

Brahmi je hlavní složkou potravinového doplňku Stressnil, který podobně jako další produkty značky Sewanti obsahuje byliny zároveň ve formě prášku i roztoku, čímž dochází k posílení léčivých účinků (synergický efekt). 

A to stále není vše! Účinky Stressnilu byly potvrzeny nezávislou vědeckou studií.

Rozšiřte řady spokojených spotřebitelům Stressnilu, kteří díky jeho blahodárné účinkům opět nalezli svůj ztracené zdraví, klid, nebo spánek. Je čas, abyste udělali první krok k vyladěném životu - nyní je příhodný okamžik si pořídit Stressnil!